Zdravá maškrta

Každý pondelok si reštaurácia Veg life vyberie nadáciu alebo občianske združenie, ktorého činnosť chce podporiť a venuje mu 1 cent z každého eura z tržby daného dňa. K vyzbieraným peniazom ešte pridá finančné príspevky od ľudí z Veg life tímu. Do iniciatívy s názvom Štedrý pondelok bol v posledný augustový týždeň zaradený aj Strom života. Ďakujeme všetkým zákazníkom a tímu reštaurácie za podporu.

Okrem denného menu reštaurácia ponúka aj zdravé pečené alebo RAW dezerty. Recept na makovo-agarovú tortu radi sprostredkujeme aj vám.

Ingrediencie:
300 g maku
200 g strúhaného kokosu
100 g hrozienok / vykôstkovaných datlí
50 g vlašských orechov
5 polievkových lyžíc kokosového oleja
400 g drobného ovocia (černice, jahody, maliny, ríbezle)
7 g agaru (morská riasa – dá sa kúpiť vo Veg life bio obchodoch)
0,8 l vody

Postup:
Hrozienka alebo datle zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť, prebytočnú vodu zlejeme, pridáme kokosový olej a zmes dohladka rozmixujeme. Pridáme mak, kokos a nasekané vlašské orechy, riadne premiešame. Cesto natlačíme na dno tortovej formy a odložíme na 15 minút do chladničky.
Do hrnca dáme vodu, pridáme agar a privedieme k varu.
Na korpus uložíme pripravené ovocie a zalejeme agarovou želatínou. Tortu necháme na 15 minút v chladničke, aby stuhla a môžeme servírovať.

Foto: Veg life

Print Friendly

Najčítanejšie